Πεμ11Ιουν201512:51

Ενημερωτικό σημείωμα Νο 7 από αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Χανίων Γιάννη Κυριακάκη

Εμφανίσεις: 4272 hits 12:51 Αιρετοί ΠΥΣΔΕ

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι
 
Τη Δευτέρα 8-6-2015 συνεχίστηκε η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Χανίων που είχε διακοπεί την Παρασκευή 5/6, λόγω έλλειψης στοιχείων από τα ΕΠΑΛ. Αυτό ήταν αναμενόμενο αφού οι υπουργικές αποφάσεις για τα ΕΠΑΛ δημοσιεύτηκαν τελικά στις 4/6 το απόγευμα και την επόμενη μέρα υπήρχαν πανελλαδικές εξετάσεις στα σχολεία αυτά.
Στο προηγούμενο σημείωμα (Νο 6) σημειώναμε ότι: Η εγκύκλιος διατηρεί τη μνημονιακή ρύθμιση του 2013 για αύξηση του υποχρεωτικού μας ωραρίου κατά δύο ώρες. Αυτό, σε ένα σώμα 1300 καθηγητών στο νομό Χανίων, σημαίνει 2600 ώρες που αν διαιρεθούν δια 20 ( μέσος όρος ωραρίου ) προκύπτουν 130 “χαμένες” οργανικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων!”
Πεμ11Ιουν201512:50

Ενημερωτικό σημείωμα Νο 6 από αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Χανίων Γιάννη Κυριακάκη

Εμφανίσεις: 4209 hits 12:50 Αιρετοί ΠΥΣΔΕ

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι
 
Μετά την παράταση που έδωσε το Υπ. Παιδείας, η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Χανίων για τον καθορισμό των οργανικών κενών και πλεονασμάτων θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Την Παρασκευή 29-5 έγινε συνάντηση των μελών του ΠΥΣΔΕ με σκοπό τον έλεγχο όσων στοιχείων είχαν αποστείλει οι διευθυντές των σχολείων. Είχε η αποστολή της εγκυκλίου στις 18-5-2015 που ζητούσε να σταλούν τα στοιχεία μέχρι 2-6, δηλαδή ακριβώς τις μέρες των Πανελλαδικών με ότι αυτό συνεπάγεται! Δυο μέρες αργότερα ήρθε συμπληρωματική οδηγία που προέβλεπε ότι για τα ΕΠΑΛ θα γίνει ο υπολογισμός μετά την έκδοση των Υπουργικών αποφάσεων που αλλάζουν το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις αναθέσεις. Αλλά στο μεταξύ οι υπουργικές αποφάσεις δεν εκδόθηκαν. Την Παρασκευή 29-5 δόθηκε παράταση για τις 5 Ιούνη με την υπόσχεση ότι εντός της ημέρας θα δημοσιευθούν και οι υπουργικές αποφάσεις.
Δευ23Μαρ201520:59

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 4 από αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Γιάννη Κυριακάκη

Εμφανίσεις: 5988 hits 20:59 Αιρετοί ΠΥΣΔΕ

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι


Την Τετάρτη 18-03-2015 έγινε η 4η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Χανίων με τα παρακάτω θέματα:

  1. Αιτήματα — Ενστάσεις εκπαιδευτικών
  2. Τοποθέτηση νεοπροσληφθέντων Αναπληρωτών Γενικής Παιδείας και τροποποιήσεις τοποθετήσεων εκπαιδευτικών
  3. Διάθεση εκπαιδευτικών σε βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ Ν. Χανίων
  4. Γνωμοδότηση χορήγησης αδειών ιδιωτικού έργου
  5. Γνωμοδότηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

Ενώ έχουν μείνει μόλις 25 ημέρες μαθήματος μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, τα κενά στα σχολεία των Χανίων παραμένουν σχεδόν στις 180 ώρες την εβδομάδα!!! Μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή από το εκπαιδευτικό κίνημα, τους μαθητές και τους γονείς. Ούτε πρέπει η φετινή χρονιά να αποτελέσει κακό προηγούμενο για το μέλλον και να μένουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς για να εξασφαλίζονται χρήματα για τις δόσεις σε ΕΕ και ΔΝΤ.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δημιουργεί ακόμη και σήμερα αλλεπάλληλες αναστατώσεις στα σχολεία και τα προγράμματά τους και διαρκή ταλαιπωρία για συναδέλφους που συνεχώς μετακινούνται. Γιατί όταν διορίζεται ένας αναπληρωτής συνάδελφος το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο και πρέπει να “μοιραστεί” σε τρία ή και τέσσερα σχολεία, αυτό προκαλεί ένα ντόμινο μετακινήσεων με αρνητικές συνέπειες στη ζωή και τη δουλειά μας, στη λειτουργία των σχολείων και στους μαθητές μας.
Στο 4ο και 5ο θέμα όλες οι γνωμοδοτήσεις ήταν θετικές εκτός από μια περίπτωση χορήγησης άδειας ιδιωτικού έργου που αποφασίστηκε να ζητηθούν διευκρινήσεις.
Για το 1ο θέμα θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι από τη Γραμματεία του ΠΥΣΔΕ.
Στο 2ο και 3ο θέμα οι τοποθετήσεις και οι τροποποιήσεις τοποθετήσεων καθώς και η διάθεση σε βιβλιοθήκες σχολικών μονάδων καταγράφονται στην 4η Πράξη του ΠΥΣΔΕ Χανίων.
Για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση, κριτική παρατήρηση και αντίρρηση είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω. Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι συμμετείχα και ενημέρωσα τους συναδέλφους στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 12 Μάρτη και απάντησα σε ερωτήσεις τους. Εννοείται ότι αυτό θα συνεχιστεί και σε επόμενες συνελεύσεις. Τέλος θεωρώ ότι τα ενημερωτικά σημειώματα που στέλνω θα έπρεπε να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, άγνωστο για ποιο λόγο.


Γιάννης Κυριακάκης
αιρετός εκπρόσωπος
6972052015
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Χανιά, 21/3/2015

Σχόλιο (0) Εμφανίσεις: 5988