×

Μήνυμα

Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document
Τρι16Δεκ201401:42

Η ΕΡΑ Χανίων κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο

Εμφανίσεις: 3201 hits 01:42 ΔΣ ΕΛΜΕ > Ανακοινώσεις

 Η ΕΡΑ Χανίων κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο


Αυτό το ανοιχτό στο κοινό, τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες στούντιο, αυτές οι φιλόξενες συχνότητες βρίσκονται σε κίνδυνο κλεισίματος/φίμωσης/σίγασης.
Ο πομπός μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ Χανίων δυστυχώς σίγησε κατόπιν άνωθεν εντολής για διακοπή της ηλεκτροδότησης του από τη ΔΕΗ.

 

Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Όλους εμάς!


Ο τελευταίος εν λειτουργία πομπός μεσαίων στη νότια Ελλάδα και ένας από τους λίγους στη χώρα έπαψε να εκπέμπει. Είναι ο μοναδικός πομπός μεσαίων στην Κρήτη, αφού ο πομπός του Ηρακλείου, εδώ και χρόνια, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και πλέον είναι πρακτικά αδύνατο να ξαναλειτουργήσει. Άλλωστε, το οργανόγραμμα της ΝΕΡΙΤ δεν προβλέπει ύπαρξη περιφερειακού σταθμού στα Χανιά-πόσο μάλλον την ύπαρξη πομπού μεσαίων.
Έπεται η διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηρίου του ραδιοσταθμού της ΕΡΑ Χανίων.
Αυτά σημαίνουν:
Φίμωση της ελεύθερης ΕΡΑ
Κατασπατάληση/πέταγμα στα σκουπίδια της δημόσιας περιουσίας
Κίνδυνο για την πολιτική προστασία του ντόπιου πληθυσμού (ενημέρωση πληθυσμού/σχέδιο Ξενοκράτης)
Κίνδυνο για την ασφάλεια πτήσεων και την ναυσιπλοΐα
Κλείσιμο ενός ΜΜΕ ελεύθερα προσβάσιμου για πολίτες, φορείς και συλλογικότητες
Ένας χώρος πολιτισμού λιγότερος στην ήδη φτωχή-από όλες τις απόψεις-χώρα μας
Ειδικά για τα σχολεία, η απώλεια είναι μεγάλη γιατί θα χάσουν το βασικό πυλώνα διάδοσης των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων και το κύριο μέσο πολλών εκπαιδευτικών και μορφωτικών προγραμμάτων

 

Τι λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων:


Σχετικό κείμενο, στις 4/12/2014, ανήρτησε στο διαδίκτυο και ο τεχνικός της ΕΡΑ Χανίων Κώστας Δάνδολος στο οποίο μεταξύ άλλων πληροφορεί ότι η επανασύνδεση θα γίνει με εντολή υπουργού. Σημαντικό στοιχείο επίσης ότι ο πομπός μεσαίων κυμάτων, "χρησιμοποιείται σαν ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, σα ραδιοφάρος στο

αεροδρόμιο Χανίων", κι οπότε με τη διακοπή του ρεύματος δημιουργείται πρόβλημα λειτουργίας για αεροδρόμιο και λιμάνι.
Πιο αναλυτικά, αναφέρει τα εξής: "Σήμερα το πρωί η ΔΕΗ με εντολή της εθελόδουλης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσω του μορφώματός της ΝΕΡΙΤ και του ψευτοπροέδρου της Μάη, έστειλε εντολή και στη ΔΕΗ Χανίων να διακόψουν την παροχή ρεύματος μέσης τάσης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ στους 1512 KHZ. Το γεγονός συνέβη 08.45 το πρωί ,όπως διαπίστωσα. Το ίδιο έχει συμβεί στις ΕΡΑ Ρόδου, ΕΡΑ Βόλου, όπου πλήθος αλληλέγγυων, πολιτικών και προσωπικού, απέτρεψαν τη διακοπή, σήμερα. Ενημερωτικά να αναφέρω ότι ο πομπός μεσαίων κυμάτων, χρησιμοποιείται σαν ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, σα ραδιοφάρος στο αεροδρόμιο Χανίων.


Η ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην προσπάθεια φίμωσης του μοναδικού απόλυτα ελεύθερου και προσβάσιμου τοπικού μέσου.

signature

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια