×

Μήνυμα

Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document
Σαβ31Οκτ201513:53

Για τις μεταφορές μαθητών

Εμφανίσεις: 3924 hits 13:53 ΔΣ ΕΛΜΕ > Ανακοινώσεις

Θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου  στα Χανιά η εφαρμογή της διάταξης με βάση την οποία οι μαθητές των Λυκείων επιβαρύνονται με το 50% της τιμής του εισιτηρίου όταν η απόσταση του σχολείου από το σπίτι τους είναι μικρότερη από τα 4 χιλιόμετρα. Οι μαθητές του νομού θα κληθούν  να πληρώνουν το μισό εισιτήριο για τις καθημερινές μετακινήσεις προς και από το σχολείο τους .


 Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τεράστια επιβάρυνση στις οικογένειες, ιδιαίτερα στα περιφερειακά σχολεία στα οποία η πλειοψηφία των μαθητών μετακινείται.

Σε καιρούς δύσκολους στους οποίους η μέση οικογένεια χειμάζεται , το δημόσιο σχολείο πλήττεται  η πληρωμή  του εισιτηρίου δημιουργεί πρόσθετα βάρη και δυσκολίες στις οικογένειες των μαθητών.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς , τους Δήμους , την Περιφέρεια τους συλλόγους γονέων να αντιδράσουν άμεσα όπως επίσης καλούμε και την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις αντίστοιχες διατάξεις οι οποίες πλήττουν τους μαθητές στα επαρχιακά σχολεία και θυμίζουν με τον πιο άμεσο τρόπο ότι η δωρεάν παιδεία είναι μόνο ένα άρθρο του συντάγματος αλλά καμία πρακτική ισχύ δεν έχει. . 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια