Δευ23Μαρ201520:59

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι


Την Τετάρτη 18-03-2015 έγινε η 4η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Χανίων με τα παρακάτω θέματα:

  1. Αιτήματα — Ενστάσεις εκπαιδευτικών
  2. Τοποθέτηση νεοπροσληφθέντων Αναπληρωτών Γενικής Παιδείας και τροποποιήσεις τοποθετήσεων εκπαιδευτικών
  3. Διάθεση εκπαιδευτικών σε βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ Ν. Χανίων
  4. Γνωμοδότηση χορήγησης αδειών ιδιωτικού έργου
  5. Γνωμοδότηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

Ενώ έχουν μείνει μόλις 25 ημέρες μαθήματος μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, τα κενά στα σχολεία των Χανίων παραμένουν σχεδόν στις 180 ώρες την εβδομάδα!!! Μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή από το εκπαιδευτικό κίνημα, τους μαθητές και τους γονείς. Ούτε πρέπει η φετινή χρονιά να αποτελέσει κακό προηγούμενο για το μέλλον και να μένουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς για να εξασφαλίζονται χρήματα για τις δόσεις σε ΕΕ και ΔΝΤ.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δημιουργεί ακόμη και σήμερα αλλεπάλληλες αναστατώσεις στα σχολεία και τα προγράμματά τους και διαρκή ταλαιπωρία για συναδέλφους που συνεχώς μετακινούνται. Γιατί όταν διορίζεται ένας αναπληρωτής συνάδελφος το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο και πρέπει να “μοιραστεί” σε τρία ή και τέσσερα σχολεία, αυτό προκαλεί ένα ντόμινο μετακινήσεων με αρνητικές συνέπειες στη ζωή και τη δουλειά μας, στη λειτουργία των σχολείων και στους μαθητές μας.
Στο 4ο και 5ο θέμα όλες οι γνωμοδοτήσεις ήταν θετικές εκτός από μια περίπτωση χορήγησης άδειας ιδιωτικού έργου που αποφασίστηκε να ζητηθούν διευκρινήσεις.
Για το 1ο θέμα θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι από τη Γραμματεία του ΠΥΣΔΕ.
Στο 2ο και 3ο θέμα οι τοποθετήσεις και οι τροποποιήσεις τοποθετήσεων καθώς και η διάθεση σε βιβλιοθήκες σχολικών μονάδων καταγράφονται στην 4η Πράξη του ΠΥΣΔΕ Χανίων.
Για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση, κριτική παρατήρηση και αντίρρηση είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω. Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι συμμετείχα και ενημέρωσα τους συναδέλφους στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 12 Μάρτη και απάντησα σε ερωτήσεις τους. Εννοείται ότι αυτό θα συνεχιστεί και σε επόμενες συνελεύσεις. Τέλος θεωρώ ότι τα ενημερωτικά σημειώματα που στέλνω θα έπρεπε να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, άγνωστο για ποιο λόγο.


Γιάννης Κυριακάκης
αιρετός εκπρόσωπος
6972052015
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Χανιά, 21/3/2015

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια