×

Μήνυμα

Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document
Πεμ13Οκτ201611:55

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΥΣΔΕ 2016

Εμφανίσεις: 5112 hits 11:55 Παρατάξεις > Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών

Συνάδελφοι,

Στο δρόμο για τις εκλογές ΠΥΣΔΕ θα ακούσουμε τα ίδια τα οποία ακούγονται πριν από οποιεσδήποτε εκλογικές αναμετρήσεις. Για την πολιτική κατάσταση, τα μνημόνια, τους δανειστές, τα εργασιακά, την υγεία κλπ. Θα αναλυθούν ξανά τα προβλήματα της παιδείας και θα ακούσουμε τις πάγιες θέσεις του σωματείου μαζί με τις κομματικές θέσεις της κάθε παράταξης. Δυστυχώς για άλλη μια φορά θα επικρατήσουν οι κομματικές διαφωνίες, οι παραταξιακές κόντρες και θα έρθουν στην επιφάνεια προσωπικές διαμάχες. Πολιτικές διακηρύξεις , αγωνιστικά πλαίσια και προγράμματα δράσης.

Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν αφορά τις συγκεκριμένες εκλογές.

Δυστυχώς οι εκλογές στα υπηρεσιακά όργανα δεν επηρεάζουν την πολική κατάσταση της χώρας και δεν ανατρέπουν κυβερνήσεις ή πολιτικές. Η συμμετοχή στο ΠΥΣΔΕ Χανίων (τα τελευταία έξι χρόνια) εκπροσώπων των Παρεμβάσεων και των ΣΥΝΕΚ δεν επηρέασε την πολιτική κατάσταση της χώρας εκτός ίσως από τις εκλογικές πελατείες των παρατάξεων.

Το ΠΥΣΔΕ είναι ένα υπηρεσιακό συμβούλιο και αντί αυτού παρακολουθούμε επί σειρά ετών την άσκηση προσωπικής ή κομματικής συμπεριφοράς από τους αιρετούς εκπροσώπους μας. Λειτουργούν ως διεκπεραιωτές προσωπικών θεμάτων, εξυπηρετώντας την πελατεία τους!
Το ΠΥΣΔΕ είναι ένα υπηρεσιακό συμβούλιο με ορισμένες αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες και η προσπάθεια μετατροπής του σε πολιτικό βήμα είναι ατυχής. Ο ρόλος των αιρετών εκπροσώπων είναι να παρακολουθούν τη λειτουργία και να παρεμβαίνουν προς το συμφέρων των συναδέλφων και με κατεύθυνση την έννομη λειτουργία του οργάνου.
Στην πορεία για τις εκλογές δεν θα ακούσουμε τίποτα για την λειτουργία του οργάνου, τις διαδικασίες, τις αποφάσεις και τις αρμοδιότητες. Δεν θα ακούσουμε τίποτα για την παρουσία του αιρετού. Ποιες διαδικασίες θα επηρεάσει, ποια λειτουργία θα απαιτήσει και ποιες παρεμβάσεις θα κάνει.
Επίσης ο τρόπος της εκλογής μέσα από ανοικτά (μεγάλα) ψηφοδέλτια μετατοπίζει την επιλογή αιρετού εκπροσώπου από τους συναδέλφους στα στενά όρια της πλειοψηφούσας παράταξης η οποία θα αποφασίσει εκ των υστέρων ποιος θα καταλάβει την θέση. Με αυτό τον τρόπο μετατοπίζεται η εκλογή από τους συναδέλφους στις παρατάξεις. Έτσι κι αλλιώς όταν χρειάστηκε οι αιρετοί δεν πήραν εντολές από το σωματείο ή τους συναδέλφους αλλά από τις παρατάξεις με τη σημαία των οποίων εκλέχτηκαν.
Αλλά και «εμείς» πάλι, θα ψηφίσουμε με βάση το κριτήριο, ποιος θα εξυπηρετήσει τα προσωπικά μας συμφέροντα, και θα μας βολέψει καλύτερα σε περίπτωση ανάγκης. Ποιος θα μας ειδοποιήσει προσωπικά, γνωστοποιώντας μας εμπιστευτικά κάποιο θέμα που συζητήθηκε στο ΠΥΣΔΕ.
Θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές αλλά δεν θα έχουμε αποτέλεσμα εκτός ίσως από την διάσπαση κάποιας παράταξης, πράγμα συνηθισμένο μετά από εκλογή αιρετού μέλους στο ΠΥΣΔΕ.

Σε ένα πολωμένο κομματικό τοπίο όπου κυριαρχούν οι κραυγές και οι ψίθυροι, η μετριοπαθής φωνή της λογικής δεν ακούγεται.

Σε μια αυστηρά κομματοκρατούμενη διαδικασία έχουμε την αυτογνωσία και τη διαύγεια να ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε καταστάσεις, ούτε τη δύναμη να εκλέξουμε αντιπρόσωπο. Αφήνουμε λοιπόν χώρο στις παραδοσιακές παρατάξεις ευχόμενοι να αλλάξουν οι συνθήκες και να εκλεγούν τα πρόσωπα εκείνα τα οποία θα εκπροσωπήσουν τους συναδέλφους και όχι τις παρατάξεις.
Η καταγραφή των ποσοστών είναι μια μικροπολιτική οπτική η οποία μας αφήνει αδιάφορους.
Έτσι κι αλλιώς εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας και δεν έχουμε ανάγκη να δείξουμε ποσοστά σε κανένα κομματικό εντολοδόχο.
Διαφωνούμε με την ύπαρξη παραταξιακών ψηφοδελτίων για ένα όργανο στο οποίο οι συνάδελφοι θα έπρεπε να επιλέγουν το άτομο που θα τους εκπροσωπεί και όχι την παράταξη η οποία με κομματικά κριτήρια θα επιλέξει αυτόν που θα την εκπροσωπήσει καλύτερα άσχετα με τον αριθμό των ψήφων.

Για τις επόμενες εκλογές προτείνουμε την ύπαρξη ενιαίου ψηφοδελτίου από το οποίο οι συνάδελφοι να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν άτομα και όχι κόμματα.

Η εκλογή εκπροσώπων είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για την αφήνουμε στα κόμματα.

Καλούμε τις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές:

• Να μιλήσουν για τα υπηρεσιακά συμβούλια, τον ρόλο, τις λειτουργίες και τον τρόπο που θα συμβάλουν για την εύρυθμη λειτουργία τους.
• Να εκθέσουν τις απόψεις τους για λάθη και παραλήψεις που έγιναν για το περασμένο διάστημα.
• Να εξηγήσουν με ποιο τρόπο θα συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων
• Να ορίσουν τους πραγματικούς υποψηφίους οι οποίοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν μια θέση ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους. Για να ξέρουμε ποιους θα ψηφίσουμε.

Καλή επιτυχία σε όλους

Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας - Συνθέτουμε τις απόψεις μας - Διατηρούμε την αυτονομία μας

Σχόλιο (0) Εμφανίσεις: 5112
Σαβ29Νοε201420:34

Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών - ανακοίνωση για τις καταγγελίες

Εμφανίσεις: 4877 hits 20:34 Παρατάξεις > Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών

 

Ανακοίνωση για τις καταγγελίες

Με αφορμή πρόσφατα εκδοθείσα καταγγελία της ΕΛΜΕ Χανίων κατά προσώπων, θα θέλαμε να επαναλάβουμε την θέση που έχουμε διατυπώσει και στο παρελθόν. Έχουμε τονίσει, τόσο μέσα στο ΔΣ όσο και σε ΓΣ, ότι τέτοιας βαρύτητας τοποθετήσεις κατ' ελάχιστον προϋποθέτουν την πλήρη γνώση των απόψεων όλων των εμπλεκομένων πλευρών . Όταν αυτό δεν συμβαίνει υπάρχει κίνδυνος άσκοπης έκθεσης ατόμων αντί πρακτικών με επιβλαβείς συνέπειες για όλους. Σε κάθε περίπτωση η θέση μας είναι γενικά αντίθετη προς τις προσωπικές καταγγελίες και έχουμε δεσμευτεί, ως ομάδα, να τηρούμε ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση στο συγκεκριμένο θέμα. Τέλος θα θέλαμε να αντιτάξουμε την αξία της προσωπικής επαφής και του διαλόγου ως μέσο επίλυσης διαφορών, μεταβολής στάσεων και απόψεων απέναντι στην στείρα πρακτική της καταγγελίας και της στοχοποίησης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σχόλιο (0) Εμφανίσεις: 4877