×

Μήνυμα

Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document
Πεμ27Νοε201420:45

Για το ιστορικό Αρχείο Κρήτης (26-11-2014)

Εμφανίσεις: 3674 hits 20:45 ΔΣ ΕΛΜΕ > Ανακοινώσεις

   Στις αρχές της σχολικής χρονιάς το ΥΠΑΙΘ απέσπασε εκπ/κούς στα Αρχεία του Κράτους και μετά από λίγο καιρό (περίπου 2 μήνες) το ίδιο το υπουργείο  ανακαλεί τις αποσπάσεις αυτές. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για μια ακόμα φορά, λειτουργεί ανεύθυνα, εμπαίζει τους εκπ/κούς, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και αναστάτωση στους εργαζόμενους (εκπ/κούς) και τις οικογένειές τους, ανατρέποντας τον προγραμματισμό τους.

   Μάλιστα, στην περίπτωση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, με έδρα τα Χανιά, ανακαλείται αποσπασμένος εκπ/κός, στη θέση του προϊσταμένου του Ιστορικού Αρχείου, και τοποθετείται σε ΠΥΣΔΕ άλλου νομού (Ηρακλείου) και όχι σε αυτό που έχει οργανική θέση δηλ. στο ΠΥΣΔΕ Χανίων (όπως ορίζει η νομοθεσία). Εντύπωση και ερωτηματικά δημιουργεί η άγνοια(;) του υπουργείου ότι το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης έχει έδρα τα Χανιά ή μήπως δρομολογούνται  παρασκηνιακά άλλου είδους εξελίξεις;

   Με τις ενέργειες αυτές αποδυναμώνονται και τίθενται εν αμφιβόλω η λειτουργία του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, όπως και πολλών άλλων Αρχείων της χώρας, ενώ κάποια θα κλείσουν αφού δε διαθέτουν πλέον προσωπικό (όπως στο Ρέθυμνο).

   Στη σύγχρονη Ελλάδα των μνημονίων φαίνεται ότι δεν έχουν θέση θεσμοί που προάγουν την ιστορική έρευνα και ενδυναμώνουν τη συλλογική/ιστορική μνήμη.

   Πιστεύουμε ότι τα Ιστορικά Αρχεία πρέπει να ενισχυθούν και να στελεχωθούν με προσωπικό που έχει σπουδές σχετικές με το αντικείμενο ή να γίνουν μετατάξεις (όσων το  επιθυμούν).Επιπλέον να  μη γίνονται αποσπάσεις εκπ/κών σε φορείς ή υπηρεσίες που δεν έχουν σχέση με την εκπ/ση. Σε περίπτωση που αυτό δεν εφαρμόζεται, θα πρέπει άμεσα να γίνονται προσλήψεις/τοποθετήσεις εκπ/κών στη θέση αυτών που αποσπώνται σε άλλες υπηρεσίες.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια