×

Μήνυμα

Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document
Πεμ20Νοε201409:01

Καταγγελία ΔΣ ΕΛΜΕ (18-11-2014)

Εμφανίσεις: 3633 hits 09:01 ΔΣ ΕΛΜΕ > Ανακοινώσεις

Καταρχάς, χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές στην πόλη μας που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου διεκδικώντας ανατροπή της πολιτικής που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, υλοποιείται από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και περιθωριοποιεί το λαό και τη νεολαία! 
Όσον αφορά τα σχετικά με την πορεία συμβάντα, ως ΕΛΜΕ Χανίων, ανταποκρινόμενοι στο δημοκρατικό – συνδικαλιστικό αλλά και παιδαγωγικό καθήκον μας:
Καταγγέλλουμε την προκλητική αστυνομική παρουσία κατά την πορεία του Πολυτεχνείου, που στόχο είχε την τρομοκράτηση με το πρόσχημα της τάξης και την αναίτια επίθεση που δέχθηκε η πορεία κατά τη φάση του τερματισμού της.
Καταγγέλλουμε επίσης τις τρομοκρατικές, βίαιες, αναίτιες προσαγωγές 13 διαδηλωτών, μεταξύ αυτών και τεσσάρων ανηλίκων μαθητών μας. 
Στιγματίζουμε τις πρακτικές λεκτικής, ψυχικής και σωματικής βίας σε βάρος των προσαχθέντων από αστυνομικούς. Στιγματίζουμε τον ξυλοδαρμό,  και  τον εξευτελισμό της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας στον οποίο αστυνομικοί υπέβαλαν τους προσαχθέντες.


Όλα αυτά πιστεύουμε ότι είναι εκδήλωση του έντονου αυταρχισμού μιας κυβέρνησης που καταρρέει.. Αυτός ο αυταρχισμός είναι το αναγκαίο μέσο επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής που υπονομεύει το μέλλον μας. Ο ίδιος αυταρχισμός εκφράστηκε πρόσφατα στις φοιτητικές κινητοποιήσεις.
Χανιώτες, Χανιώτισσες, 
Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται ένα πολύμορφο, δυναμικό, μαζικό κίνημα χιλιάδων μαθητών που απαιτεί την κατάργηση του νόμου για το «νέο» Λύκειο∙ το «νέο» Λύκειο που θα φτωχύνει τελικά τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών. Γνωρίζουμε ότι ο ιδιόμορφος αυταρχισμός της λοιδορίας ή της αποσιώπησης από τα ΜΜΕ δεν κατάφερε να κάμψει αυτό το κίνημα. Έτσι ήρθε και για τους μαθητές όπως και για τους υπόλοιπους νέους και το λαό η ώρα της ανοικτής καταστολής και βίας.
Κανείς όμως νέος δε θα μείνει μόνος του! Οι αγώνες δε θα καμφθούν! Η πολιτική απαθλίωσης της εκπαίδευσης και της ζωής του λαού μας θα ανατραπεί!
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν την αστυνομική βία όπως αυτή εκφράστηκε τη 17η Νοέμβρη στην πόλη μας.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια