×

Μήνυμα

Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document
Σαβ17Οκτ201514:03

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο 22-10-2015

Εμφανίσεις: 4098 hits 14:03 ΔΣ ΕΛΜΕ > Ανακοινώσεις

Οι λαοί στη γειτονιά μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή. Αποτέλεσμα των άθλιων και απάνθρωπων συνθηκών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητά τους, είναι το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα. Το κύμα αυτό θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο όσο θα γενικεύονται και θα εξαπλώνονται οι πόλεμοι και η φτώχεια. 

Οι ολιγάρχες σε ολόκληρο τον κόσμο, το κεφάλαιο, με την απόλυτη συνεισφορά των κρατών και των διεθνών οικονομικών και στρατιωτικών οργανισμών, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσίας, δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν περιοχές ολόκληρες, δημιουργώντας πολεμικές συγκρούσεις, ευνοώντας φυλετικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς καθώς και φασιστικές οργανώσεις με στόχο την εκμετάλλευση των περιοχών αυτών για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την τόνωση της κερδοφορίας τους. Η βαρβαρότητα της πολιτική τους, είτε εκφράζεται με απευθείας βομβαρδισμούς είτε μέσω της οικονομικής υπερεκμετάλλευσης των λαών αυτών, οξύνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται το κύμα των φτωχών και διωκόμενων προσφύγων και μεταναστών. Οι πόλεμοι και η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστές και οι ολιγάρχες διώχνουν τους λαούς από τον τόπο τους.

Απέναντι σε αυτό το τεράστιο προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα, η ΕΕ με τις συνόδους της εντείνει τα μέτρα κατασταλτικού ελέγχου με στόχο να εμποδίσει και να ελέγξει την προσφυγική ροή μέχρι το σημείο που είναι χρήσιμη στην ΕΕ ως φτηνό εργατικό δυναμικό. Τα μέτρα ενίσχυσης της «φύλαξης» των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. με τη συνεργασία της Frontex και της Europol, μέτρα καταγραφής, επιλογής, κατανομής και επαναπροώθησης προσφύγων έρχονται να συναντηθούν με τα μέτρα καταστολής των εργαζόμενων και της νεολαίας σε κάθε χώρα.

Καλούμε σε αντιρατσιστικό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/10 6:30 μμ στην Πλατεία Αγοράς

  • ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ! ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΥΨΩΝΟΥΝ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ
  • ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ!
  • ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
  • ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ FRONTEΧ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια