×

Μήνυμα

Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document
Σαβ18Ιουλ201511:40

Για τη νέα συμφωνία Δανειστών – Ελληνικής Κυβέρνησης

Εμφανίσεις: 5426 hits 11:40 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

 

Η νέα συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση και επικύρωσε η ελληνική βουλή αποτελεί αναμφισβήτητα ένα τρίτο Μνημόνιο. Ταυτόχρονα, η διαφαινόμενη «διάσωση» της χώρας από τον Μηχανισμό ESM αλυσοδένει για δεκαετίες τη χώρα με νέους αποικιοκρατικούς όρους.

Προβλέπονται εξαιρετικά επώδυνα μέτρα για συνταξιούχους, αγρότες, μικροεπιχειρηματίες, εργαζόμενους. Οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές σταδιακά δεν θα αφήσουν τίποτα δημόσιο από υποδομές αφού όλα θα μπουν εγγύηση για την αποπληρωμή του μη βιώσιμου δημόσιου χρέους. Ταυτόχρονα, θα συνεχίζεται κατά κοινή ομολογία ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.

Πολιτικά, όλο αυτό το εξάμηνο, δοκιμάστηκαν και χρεοκόπησαν οι λογικές του «έντιμου συμβιβασμού με τους εταίρους», της «πάση θυσία συμφωνίας»,  της «επί ίσοις όροις διαπραγμάτευση»  Αποδείχτηκε ότι οι δανειστές είναι στυγνοί εκβιαστές που δεν είχαν καμιά όρεξη για διαπραγμάτευση, ήδη από την αρχή. Η ελληνική κυβέρνηση συντήρησε μέχρι τέλους τις αυταπάτες περί δημοκρατικής ΕΕ και θεσμών στην ΕΕ που λειτουργούν δημοκρατικά και έτσι δεν επεξεργάστηκε τόσο καιρό ένα άλλο οικονομικό και πολιτικό σχέδιο. Έτσι την κρίσιμη στιγμή, στην κορύφωση του εκβιασμού υποτάχτηκε.

Η ψήφιση επίσης του νέου Μνημονίου αποτελεί πρόκληση και προς τη δημοκρατία. Λίγες μέρες μετά το «Όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα η βουλή με διαδικασίες εξπρές που δεν τιμούν κανένα κοινοβούλιο εγκρίνει καθ υπόδειξη των δανειστών το νέο Μνημόνιο.

Το νέο Μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο ικανοποίησης των τεράστιων αναγκών που έχουν τα σχολεία σε ανθρώπινο δυναμικό και γενικότερα αποκλείει την ικανοποίηση οποιουδήποτε οικονομικού αιτήματος των εκπαιδευτικών κλάδων.

Επίσης, θέτει σε κίνδυνο τα λίγα βήματα που έγιναν προς την κατεύθυνση εκδημοκρατισμού στα σχολεία με το πάγωμα της αξιολόγησης και την εκλογή των διευθυντών εν μέρει από τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Στον αγώνα λοιπόν για την ανατροπή και αυτής της αντιλαϊκής συμφωνίας..

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια